Welkom bij BizPlus

Bekijk hieronder onze vacatures

BizPlus jouw begeleider naar de perfecte job

Solliciteer je voor een job waar BizPlus instaat voor de selectie en werving? Dan kan je rekenen op:

 • persoonlijke begeleiding doorheen je sollicitatie

 • 1 aanspreekpunt

 • duidelijke communicatie

Bij BizPlus sta je als kandidaat centraal. Wij zijn geen interim- of uitzendkantoor. Kiezen we voor jou om de vacature in te vullen, dan ben jij absoluut het passende dekseltje op het potje.

BizPlus team

Patrick Chalmet

Met mijn jarenlange ervaring op vlak van sociale wetgeving begeleid ik zaakvoerders met en zonder medewerkers. Ik sta garant voor oplossingen op maat. #Authentiek #Pragmatisch #EenVatVolKennis #Proactief #Ondernemerscoach #Sportief

Ilse Huwel

Bij BizPlus begeleid ik enerzijds ondernemers naar de juiste kandidaten voor hun vacature. Anderzijds sta ik samen met mijn collega's in voor de selectie en werving. #organisatorisch #zelfstandig #discreet #positiefingesteld #humoristisch

Danielle Henneberg

Ik adviseer ondernemers op vlak van arbeidsorganisatie en sociale wetgeving en dit met een zeer persoonlijke dienstverlening en een correct advies. #Gedreven # Enthousiast # Correct # Verantwoordelijkheidszin #Oprecht #Creatief

Vacatures

?
?
?
Ooh no!

Voor deze filter zijn geen openstaande vacatures gevonden
Pas je zoekcriteria aan.

Interesse om bij ons te werken, maar geen gepaste vacature gevonden?
spontaan solliciteren

The best way to predict the future is to create it

Scoor met je CV

Als sollicitant is je CV je visitekaartje. Je CV maakt of kraakt je eerste indruk. Gebruik deze tips en scoor met je CV.

 1. Pas je CV aan de vacature aan: zet de info die het best past bij de vacature eerst.

 2. Maak de structuur duidelijk en hou het kort. Maximaal twee bladzijden zodat het dubbelzijdig op 1 blad afgedrukt wordt.

 3. Start met je contactgegevens.

 4. Voeg een zakelijke foto toe. Het is geen goed idee om een vakantiefoto uit te pikken.

 5. Zet daarna de ervaring die het best aansluit bij de vacature. Als schoolverlater zijn je diploma’s het belangrijkst. In het andere geval is dit je werkervaring die het dichtst aanleunt bij de functie waarvoor je solliciteert. Vermeld uiteraard ook alle andere werkervaring die je al op je lijstje staan hebt.

 6. Vul gaten in je CV op. Zorg dat duidelijk is waar die gaten vandaan komen. Bijvoorbeeld door een sabbatjaar.

 7. Plaats je talenkennis en je computervaardigheden in de juiste categorie: beperkt, matig, voldoende, goed of zeer goed.

 8. Vermeld persoonlijke informatie enkel als ze relevant is. Zo toont je engagement in een vereniging dat je gemotiveerd bent, dat je in een team kan werken, dat je leiding kan geven, ... Denk goed na welke van je hobby’s je een streepje voor geven.

 9. Laat je CV door iemand nalezen! Foute spelling of vreemde zinsbouw is uit den boze!

Wat staat er in de perfecte sollicitatiebrief? 

Je sollicitatiebrief is geen kopie van je CV. In je CV spreek je over je vaardigheden en ervaring. In je sollicitatiebrief leg je uit wat je motivatie is en waarom jouw vaardigheden en ervaring ideaal zijn voor deze job. 

Maak je sollicitatiebrief kort en bondig. Zorg voor een duidelijke structuur met voldoende witruimtes. Volg deze opbouw: 

- Start met een persoonlijke aanspreking aan de persoon aan wie je brief gericht is: aanspreking, aanspreektitel en naam. Bijvoorbeeld: Geachte directeur Wouters, Beste mevrouw Desmet. 

- Geef je motivatie aan om op deze vacature in te gaan. Ga uit vanuit je persoon. Gebruik geen standaardzinnen. Heb je een leuke ervaring als klant van dit bedrijf? Of zijn er 

gemeenschappelijke raakvlakken in de waarden van het bedrijf en jouw persoonlijke waarden? Persoonlijke boodschappen raken de lezer. 

- Link je vaardigheden en ervaringen aan de punten die je in de vacature terugvindt. 

- Sluit de brief met een krachtige boodschap af. Woorden als ‘kunnen’ of ‘zouden’ wijzen op twijfel. Dit geeft geen goede indruk. Geef duidelijk aan dat je wil kennismaken tijdens een gesprek. 

- Laat iemand anders je brief bekijken. Extra ideeën zijn welkom en schrijffouten krijgen geen kans.

Dresscode voor een sollicitatiegesprek

Een trainingsbroek is geen goede kledij om op sollicitatiegesprek te gaan. Dat weet je sowieso al. Maar hoe kleed je je dan wel? Casual of net heel zakelijk? In elk geval staat vast dat 55% van de eerste indruk voortkomt uit je kleding en je lichaamstaal. Bepaal dus zorgvuldig hoe je voor de dag zal komen. 

Uiteraard speelt de functie waarvoor je solliciteert een belangrijke rol. Ga je voor een job waarbij je je handen uit de mouwen moet steken? Of voor een kantoorjob of een functie als kaderlid? Bij de ene mag het casual zijn. Bij de andere wordt er al wat meer verwacht. Dit betekent niet dat je werkkledij gepast is om te solliciteren. Kies altijd voor nette en verzorgde kledij. Kijk ook op voorhand naar de website en social media van het bedrijf. Foto’s en teksten zeggen veel over de sfeer en de manier van omgaan met elkaar. Zo weet je dat je bij een sollicitatie in een bedrijf met een familiale cultuur niet in maatpak moet komen opdagen. 

Over de kleuren van de kledij valt ook wat te zeggen. Blauwe kleuren geven aan dat je een teamspeler bent. Zwart of rood wijzen op leiderschap. Witte of grijze kledij staan voor organisatie en logica. Felle en uitgesproken kleuren zijn geen goed idee. Ga voor neutrale kleuren die professioneel overkomen.

De juiste lichaamstaal voor een goed sollicitatiegesprek: 5 tips

Kleding bepaalt voor een deel jouw eerste indruk tijdens je sollicitatie. Maar lichaamstaal is nog belangrijker. Je houding en gedrag vertellen veel over jou als persoon en over je gevoelens. En bewust of onbewust pikt je toekomstige werkgever dat op. De juiste lichaamstaal zet je al een plaats vooruit op de sollicitatiebank. Onthoud deze 5 tips. 

1. De absolute nummer 1: maak voldoende oogcontact. 

2. Breng je mooiste glimlacht mee, maar gebruik hem met mate. 

3. Neem een rechte zithouding aan. 

4. Geef bij aankomst en vertrek een handdruk die zelfvertrouwen uitstraalt. Een slappe handdruk is not done. 

5. De handen spelen een belangrijke rol tijdens het sollicitatiegesprek. Raak gezicht of haar niet aan. Beperk je handgebaren.

Bereid je goed voor op je sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek is niet iets wat je snel tussendoor meepikt. Zie het effectief als wat het is: een belangrijke stap in je leven. Die nieuwe job betekent nieuwe ervaringen die je voor de rest van je leven meedraagt. Trap niet in deze valkuilen: 

· Je weet niet zoveel over het bedrijf waarbij je solliciteert. Een job is een job. 

Uiteraard zit dit grondig mis. Het bedrijf waar je solliciteert heeft een ziel. Een missie waar jij als toekomstige medewerker wil aan meewerken. Heb niet enkel oog voor het wat, maar ook voor het hoe en waarom van het bedrijf. Lees zoveel mogelijk informatie over deze firma. 

· Er valt een akelige stilte als je de vraag krijgt waarom je bij dit bedrijf wil werken. 

Een belangrijke eerste stap is bewustwording. Wees je bewust dat deze vraag zal komen tijdens een sollicitatiegesprek. Bereid dus het antwoord op deze vraag goed voor. Want een akelige stilte of een te algemeen antwoord zullen niet goed overkomen. Zorg voor een antwoord dat ze niet van elke sollicitant te horen krijgen. 

· Je krijgt de vraag waarom je van job wil veranderen en somt alle negatieve punten van je huidige werkgever op. 

Dit is een absolute afknapper. Wat je bij je huidige werkgever doet, doe je wellicht ook bij een ander. Ga uit van persoonlijke groei en uitdaging. Straal je eigen persoonlijkheid uit. 

· Je houdt niet van stille momenten en vult de stiltes op. 

Denk eraan dat de personen die het sollicitatiegesprek met je voeren meerdere sollicitanten zien. Ze krijgen de moeilijke opdracht om de juiste kandidaat te kiezen op basis van enkele gesprekken. Ze hebben dus veel informatie te verwerken. Antwoord volledig op de vraag, maar blijf niet doorpraten als er even een stilte valt. Geef hen de tijd om na te denken. 

· Je komt te laat en tijdens het sollicitatiegesprek rinkelt je telefoon. 

We sluiten af met twee absolute blunders. Te laat komen is niet gepast. Een excuus zal je niet redden. En een telefoon die rinkelt komt over alsof je het gesprek snel even tussendoor doet. Alsof je er weinig belang aan hecht. Ga desnoods een uur te vroeg. En zet je telefoon zeker stil.

Privacy beleid

Wij verzamelen met behulp van dit online sollicitatieplatform uw persoonsgegevens om kwaliteitsvolle aanwerving- en selectieprocessen mogelijk te kunnen maken.

Het verstrekken van deze persoonsgegevens is dan ook een noodzakelijke voorwaarde om het sollicitatietraject te doorlopen.

Bij de verzameling en verwerking van uw persoonsgegevens respecteren wij steeds de regelgeving inzake bescherming van persoonsgegevens, evenals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG” of GDPR”).

Voor meer informatie over de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken, verwijzen wij naar onze privacy policy.

Wil je meer weten over het privacybeleid van Jobtoolz Klik hier

Interview annuleren

Weet u zeker dat u dit interview wil annuleren?

Interview herplannen

Ben je zeker dat je dit interview wil herplannen?